Acteur en dramacoach Ron Roumen (58) komt weer even terug naar Obbicht.

Beste Dorpsgenoten,

De huiskamer en maatschappelijke voorziening ’t Törpshoes gelegen aan de Obbichtermarkt in Obbicht is, na een feestelijke en officiële opening in mei jl., volop in ontwikkeling. ’t Törpshoes kent vele moderne faciliteiten en is geschikt voor meerdere doeleinden. Behalve de basisfaciliteiten is er een grote ontmoetingsruimte, een fijne en ruime vergaderruimte, een spreekkamer en een professionele keuken. De voorziening wordt volledig gerund door vrijwilligers. Wij zijn ook te vinden op facebook (’t Törpshoes) waar de openingstijden en activiteiten die op de agenda staan geplaatst worden. Tevens vindt u ons op de website www.dorpsplatform-obbicht.nl  tabblad ‘t Törpshoes. Bij vragen neemt u dan contact op met dorpsplatformobbicht@gmail.com.

Een van onze populaire activiteiten is de:” Samen aan tafel” activiteit voor en door inwoners. Voor zondag 18 september a.s. zal een oud- inwoner uit ons dorp een lezing en workshop verzorgen: van 14.00 – 16.00 uur. Deze is vrij toegankelijk voor iedereen uit de omgeving: u bent welkom!

Wat staat er te gebeuren?
Acteur en dramacoach Ron Roumen (58) komt weer even terug naar Obbicht.
Op 18 september geeft hij een workshop/lezing over zijn werk als acteur.
10 Jaar lang woonde hij in het hart van het dorp aan de Koestraat.
In 2018 verhuisde hij samen met vriend Stefan naar Arnhem.

Ron Roumen is momenteel vooral actief als acteur, docent drama en producent.
Na zijn vertrek uit Obbicht bouwde hij in Arnhem een netwerk op waarin vooral die rollen  uitgezet zijn in Nederland. De centrale ligging van Arnhem en het grootstedelijk karakter biedt méér perspectief om de werkzaamheden uit te breiden. Daarnaast is Ron in 2020 benoemd tot directeur van de Arnhem Liberation Pride, een organisatie voor LHBTQ+ gemeenschap.

In zijn Obbichtste tijd was Ron Roumen vooral de drijvende kracht achter filmprodukties voor Politie Nederland , de opname van de Obbichtse film ‘Taegeleech’ en de eerste episode van de 13 delige serie Wied es de Windj. . Deze aflevering gaat over de in Obbicht geboren schrijver en vrederechter Pieter Ecrevisse. De film ging in de Willibrorduskerk in Obbicht in première.
Ook werden er onder leiding van Ron televisie opnames gemaakt voor de succesvolle L1 serie ‘Expeditie Limburg’
Samen met veel jongeren uit Grevenbicht en Obbicht was Ron Roumen de motivator achter de, helaas te vroeg gestruikelde, club ‘GoYoung’.

Tijdens de Workshop/lezing op 18 september in Obbicht zal Ron ons een exclusief inkijkje geven in zijn werkzaamheden en zal hij een korte workshop Drama- en speltechnieken geven. Een korte preview van zijn nieuwste solovoorstelling die in 2023 in première gaat zal tevens onderdeel zijn van de lezing.
Mensen hebben vaak een romantisch of juist verkeerd beeld van het werk van een acteur.
Glitter, Glamour en premièrefeestjes.  Ik wil laten zien dat het doodnormaal werk is. Per slot van rekening sta ik in een theaterproductie elke avond hetzelfde verhaaltje te vertellen en rijd ik elke avond in het donker alleen terug naar huis.
”, aldus Ron Roumen.
Ik heb al op veel plekken in Nederland gewoond en gewerkt. Amsterdam , Rotterdam , Den Bosch, maar de jaren in Obbicht waren bijzonder omdat het dorp een authenticiteit heeft die in veel grote steden onherkenbaar is geworden.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://dorpsplatform-obbicht.nl/3745-2/