Eindelik de hoeskamer.

Als u in de afgelopen dagen langs het gebouw van de voormalige Rabobank vestiging bent gekomen of gebruik hebt gemaakt van de pin-automaat dan hebt u ongetwijfeld gezien dat het er gonst van de activiteit.

Het Dorpsplatform Obbicht heeft officieel het startsein kunnen geven voor de verbouwing van de huiskamer van Obbicht. In opdracht van de woningstichting is de installateur reeds ver gevorderd met het plaatsen van een nieuwe verwarming in het hele gebouw.

Meteen daarna zal de aannemer starten met de interne verbouwing en zal de nieuwe vloer en de professionele keukeninrichting worden aangebracht. Leden van de jeu de boules club hebben het buitenterrein reeds opgeschoond en de vloerbedekking eruit gehaald.

Financieel is de zaak nagenoeg rond. Het Dorpsplatform neemt nog deel aan de wedstrijd van ONZE BUURT. Deze organisatie wil wijken en dorpen stimuleren om zelf wat moois voor elkaar te krijgen. Het gaat daarbij om goede voorbeelden van zelfredzaamheid, creativiteit, doorzettingsvermogen en de wil om samen te werken.

Ons project zit in ieder geval in de finale en eind november weten wij op welk bedrag wij mogen rekenen. De aangevraagde gelden zijn bedoeld voor voorzieningen ten behoeve van audiovisuele middelen voor de huiskamervoorziening. Alle verenigingen/gebruikers die gaan participeren kunnen van deze zaken gebruik maken. Deze moderne middelen vormen ook een impuls voor de jeugd in ons dorp om initiatief te nemen activiteiten te organiseren: de huiskamer is er immers voor iedereen. Wij hopen uiteraard bij onze nominatie van ONZE BUURT op de eerste prijs!

Ook zal het project deelnemen aan de Raboclub-kas die maandag 04 oktober weer van start gaat. Wij hopen dat veel Obbichtenaren onze huiskamervoorziening op deze wijze willen steunen: u vindt ons onder Dorsplatform Obbicht: de gelden zijn alleen bedoeld voor de huiskamer: gebruikt u de volgende link: https://rabo.nl/limburg/clubsupport

De Obbichtenaren die zich reeds hebben opgegeven om op welke manier dan ook op vrijwillige basis te participeren in de huiskamer worden op korte termijn opgeroepen voor een overleg. Mensen die op dit moment warm lopen voor dit unieke project kunnen zich alsnog opgeven bij het Dorpsplatform: dorpsplatformobbicht@gmail.com U bent van harte welkom!

De huiskamer van Obbicht is en blijft een voorziening van, voor en door het hele dorp.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://dorpsplatform-obbicht.nl/eindelik-de-hoeskamer/