Nieuws 2022

Obbicht, 14 september 2022

#Post!#

Heel misschien heeft u ‘m al ontvangen: onze nieuwe flyer. Vandaag zijn vrijwilligers begonnen met de verspreiding en uiterlijk eind van de week moet iedereen in Obbicht ‘m in de bus hebben gehad.


Klik op de afbeelding om de flyer te downloaden

Obbicht, 06 september 2022

MEDEDELING: ‘t Törpshoes is voorlopig op woensdagmiddag gesloten.

De voorleesuurtjes op woensdagmiddagen worden voorlopig even stopgezet en dat betekent dat ‘t Törpshoes op woensdagmiddag net zo voorlopig niet geopend zal zijn.

Obbicht, 29 augustus 2022

U kunt ook deelnemen aan:” Samen aan tafel “. Kosten 9.50 per persoon (exclusief consumpties).
Wanneer is er weer een:” Samen aan tafel” en wanneer kan ik mij opgeven?

–  26 augustus: opgeven vanaf 30 juli
–  30 september: opgeven vanaf 29 augustus
–  28 oktober: opgeven vanaf 31 september
–  25 november: opgeven vanaf 29 oktober
–  16 december: opgeven vanaf: 26 november

Voor het eten is er veel belangstelling deze activiteit is altijd snel volgeboekt meld u dus op tijd aan!
Hoe aanmelden: Bellen met Jan Crapels dagelijks tussen 18.00 en 22.00 uur het nummer is: 06/13370359 en het bedrag overboeken op : NL 73 RABO 0137993269 tnv Dorpsplatform Obbicht onder vermelding van de datum waarop u deelneemt.
Hulp nodig? loop dan in op de dagen dat ’t Törpshoes geopend is wij helpen u graag.

Vriendelijke groeten,
Bestuur en stuurgroep van ’t Törpshoes.

Obbicht, 27 augustus 2022

Beste Dorpsgenoten,

Voorafgaand aan het (alweer uitverkochte) Samen Aan Tafel deed Marlène Dehing een oproep om op Stichting Dorpsplatform Obbicht te stemmen bij de RABO Club Support actie. Zo’n stem komt volledig ten goede aan ‘t Törpshoes!

Ze deelde samen met penningmeester Marian Hoogendorp kaartjes uit om die oproep te ondersteunen en op die kaartjes staat ook de informatie om Huisvrienden te werven.

‘t Törpshoes draait helemaal op vrijwilligers, met ondersteuning van diverse sponsors en, simpel gezegd: elke euro is welkom en zelfs hard nodig!

Huisvriend worden kan door slechts €1,00 per maand/€12,00 per jaar over te maken op: NL73RABO 0137993269 en een berichtje te sturen naar: dorpsplatformobbicht@gmail.com

Daar kunt u ook terecht voor meer informatie.

Obbicht, 23 augustus 2022

Beste Dorpsgenoten,

De huiskamer en maatschappelijke voorziening ’t Törpshoes gelegen aan de Obbichtermarkt in Obbicht is, na een feestelijke en officiële opening in mei jl., volop in ontwikkeling. ’t Törpshoes kent vele moderne faciliteiten en is geschikt voor meerdere doeleinden. Behalve de basisfaciliteiten is er een grote ontmoetingsruimte, een fijne en ruime vergaderruimte, een spreekkamer en een professionele keuken. De voorziening wordt volledig gerund door vrijwilligers. Wij zijn ook te vinden op facebook (’t Törpshoes) waar de openingstijden en activiteiten die op de agenda staan geplaatst worden. Tevens vindt u ons op de website www.dorpsplatform-obbicht.nl  tabblad ‘t Törpshoes. Bij vragen neemt u dan contact op met dorpsplatformobbicht@gmail.com.

Een van onze populaire activiteiten is de:” Samen aan tafel” activiteit voor en door inwoners.

Voor zondag 18 september a.s. zal een oud- inwoner uit ons dorp een lezing en workshop verzorgen: van 14.00 – 16.00 uur. Deze is vrij toegankelijk voor iedereen uit de omgeving: u bent welkom!

Wat staat er te gebeuren?
Acteur en dramacoach Ron Roumen (58) komt weer even terug naar Obbicht.
Op 18 september geeft hij een workshop/lezing over zijn werk als acteur.
10 Jaar lang woonde hij in het hart van het dorp aan de Koestraat.
In 2018 verhuisde hij samen met vriend Stefan naar Arnhem.

Ron Roumen is momenteel vooral actief als acteur, docent drama en producent.
Na zijn vertrek uit Obbicht bouwde hij in Arnhem een netwerk op waarin vooral die rollen  uitgezet zijn in Nederland. De centrale ligging van Arnhem en het grootstedelijk karakter biedt méér perspectief om de werkzaamheden uit te breiden. Daarnaast is Ron in 2020 benoemd tot directeur van de Arnhem Liberation Pride, een organisatie voor LHBTQ+ gemeenschap.

In zijn Obbichtste tijd was Ron Roumen vooral de drijvende kracht achter filmprodukties voor Politie Nederland , de opname van de Obbichtse film ‘Taegeleech’ en de eerste episode van de 13 delige serie Wied es de Windj. . Deze aflevering gaat over de in Obbicht geboren schrijver en vrederechter Pieter Ecrevisse. De film ging in de Willibrorduskerk in Obbicht in première.
Ook werden er onder leiding van Ron televisie opnames gemaakt voor de succesvolle L1 serie ‘Expeditie Limburg’
Samen met veel jongeren uit Grevenbicht en Obbicht was Ron Roumen de motivator achter de, helaas te vroeg gestruikelde, club ‘GoYoung’.

Tijdens de Workshop/lezing op 18 september in Obbicht zal Ron ons een exclusief inkijkje geven in zijn werkzaamheden en zal hij een korte workshop Drama- en speltechnieken geven. Een korte preview van zijn nieuwste solovoorstelling die in 2023 in première gaat zal tevens onderdeel zijn van de lezing.
Mensen hebben vaak een romantisch of juist verkeerd beeld van het werk van een acteur.
Glitter, Glamour en premièrefeestjes.  Ik wil laten zien dat het doodnormaal werk is. Per slot van rekening sta ik in een theaterproductie elke avond hetzelfde verhaaltje te vertellen en rijd ik elke avond in het donker alleen terug naar huis.
”, aldus Ron Roumen.
Ik heb al op veel plekken in Nederland gewoond en gewerkt. Amsterdam , Rotterdam , Den Bosch, maar de jaren in Obbicht waren bijzonder omdat het dorp een authenticiteit heeft die in veel grote steden onherkenbaar is geworden.

Obbicht, 29 juli 2022

Obbicht, 06 juni 2022
voorleesuurtje29_juni_2022
Obbicht, 28 mei 2022

Beste Dorpsgenoten,

Gisteren, 27 mei, alweer een zeer geslaagde ‘SAMEN AAN TAFEL’ in ‘t Törpshoes. Met name bedoeld voor de inwoners uit Obbicht: alleenstaanden en 55 plussers maar ook inwoners uit de omgeving zijn welkom.

Het was opnieuw snel uitverkocht deze keer waardoor wij sommige mensen moesten teleurstellen. Wilt u er de volgende keer bij zijn wacht dan niet en meld u aan!! Wie het eerst komt …..

Wij doen een speciale oproep aan mantelzorgers en contactpersonen uit Obbicht om inwoners uit ons dorp die daartoe niet in staat zijn tijdig aan te melden en/of contact op te nemen met Jan Crapels (zie contactgegevens) Ook kunt u elke maandagmiddag, woensdagmiddag of vrijdagmiddag inlopen tussen, 13.30 en 16.00 uur als u hulp nodig heeft! Dan is altijd iemand aanwezig die u te woord kan staan.

De volgende Samen aan tafel vindt plaats op vrijdag 24 juni met het volgende menu:

  • Voorgerecht: licht gebonden tomaten-groentesoep
  • Hoofdgerecht: Varkenshaas met medaillons op een bedje van verse groenten met gebakken aardappeljes.
  • Dessert: Chocolademousse met Slagroom

Hoe aanmelden?
Belt u (dagelijks tussen 18.00 en 22.00 uur) met Jan Crapels: 06/13370359 zodat uw naam genoteerd wordt en het aantal personen dat deelneemt.
Als u vervolgens het bedrag van € 9,50 pp (exclusief consumpties) overboekt op: NL 73 RABO 0137993269 (ten name van Dorpsplatform Obbicht) vermeld dan de datum van uw deelname in dit geval 24 juni. Daarna bent u verzekerd van een plekje. Betaalt u voor meer mensen vermeld dan aub hun voornaam bij de overboeking zodat dit duidelijk is en het voor ons te doen is alles correct op te pakken. Wacht dus niet!

Obbicht, 10 mei 2022

Beste Dorpsgenoten: het wordt feest en daarom bezorgen wij deze week huis aan huis een flyer in Obbicht. Hierin staat vermeld dat op zaterdag 21 mei a.s. is iedereen, alle dorpsgenoten, vanaf 14.30 uur van harte welkom is bij de feestelijke en officiële opening van ‘t Törpshoes (de hoeskamer).
Uiteraard zal dit gebeuren, behalve met u als inwoner, samen met een afvaardiging van de Gemeente Sittard- Geleen, sponsoren, de vele vrijwilligers en gebruikers enz. Nogmaals van harte uitgenodigd. Graag trakteren wij u op een drankje en een hapje bij dit bijzonder moment.: laat u gezellig verrassen!
Eind van deze week moet de flyer, waarvan u hier een afbeelding ziet, bij iedereen in Obbicht in de bus gevallen zijn. Zo niet loopt u even binnen in ‘t Törpshoes als het open is daar zijn nog voldoende extra exemplaren.

 Tevens is er: op zaterdag 28 mei 14.00 uur een Boekenpresentatie door René van den Abeelen.
Voor zondag 19 juni kunt u zich na de sacramentsprocessie inschrijven voor een Brunch.
Zie voor alle onderdelen de bijlage

FlyerA4_programma_Mei_opening pag1kl FlyerA4_programma_Mei_opening pag2kl

Samen aan tafel: Menu 27 mei

Voorgerecht: Verse asperges soep met ham reepjes.
                                                                   —
Hoofdgerecht: Saltimbocca van kipfilet met verse asperges en gekookte krielaardappeltjes.
                                                                   —
Dessert: Verse aardbeien met vanille-ijs en slagroom

Uiterste aanmelddatum 20 mei. Zorg dat u er op tijd bij bent!

€ 9.50 pp exclusief consumpties. Aanmelden Jan Crapels: 06/13370359 (tussen 18.00 en 22.00 uur)
Bedrag overboeken op: NL 73 RABO 0137993269 ten name van Dorpsplatform Obbicht onder vermelding van menu 27 mei.
Als beide stappen zijn gezet is aanmelding definitief.
Deze activiteit is er in het bijzonder voor de inwoners uit Obbicht.
Als er voldoende plek is zijn inwoners uit de omgeving van harte welkom!

 # Bij overboeking meerdere personen in één overboeking aub vermelden – voor wie- overboeking betaald wordt (voornamen vermelden is voldoende) #.

Inwonerspeiling 2022

Doet u ook mee?

Onze gemeente doet elke twee jaar mee aan de landelijke peiling ‘Waar staat je gemeente’. Met de resultaten van deze peiling kunnen we ons vergelijken met andere gemeenten. Maar belangrijker nog, we gaan binnen onze gemeente aan de slag met de resultaten: Gericht per wijk of stadsdeel en samen met u als inwoner, ondernemer of organisatie.

Lees meer

Breien in ‘t Törpshoes


zowonen-en-ggd

Permanente koppeling naar dit artikel: http://dorpsplatform-obbicht.nl/nieuws-2022/